søndag den 30. oktober 2011

Signaler og togveje.

Min station består af PU signaler og DV signaler, I og U signaler ser man ikke.


 









Spor 1 og 2 kører automatisk og spor 3 kan kører automatisk og manuelt. Spor 4 og 2½ kører rent manuelt.
Rangerområde, havnespor og depotspor er ikke lavet i nu, de kommer senere, de kræver jo heller igen styring. I spor 1 kommer de ind fra højre og spor 2 modsat. Når spor 3 står på auto, kommer der et tog ind til overhaling, når der er er kørt 3 tog igennem spor 2 og det kører igen, når der er kørt 2 tog igennem spor 2.
I spor 4 kan bestille en udkørsel, begge veje ud af stationen, når alle betingelser er opfyldt, bliver der sat grønt signal og så kan man kører toget ud manuelt. Efter man er kørt stiller PLCèn det hele tilbage igen og alt kører på auto igen. Man kan også bestille indkørsel fra højre og ind i 3 eller 4. Igen stiller PLCèn det hele tilbage igen.
I spor 3 og 4 kan man også bestille en rangertogvej ud forbi PU 22, PLCèn styrer det sådan at man kun kan stille en rangertogvej fra et spor og også kun når der ikke er sat en udkørsel fra 2 3 eller 4. Rangertogvejene opløsser sig selv når signalerne paseres.



 

Når et tog nærmer sig bestiller den en togvej, PLCèn finder så ud af om den skal have ind eller gennemkørsel. Ved indkørsel i spor 2 f.eks ser PU 10 og 11 sådan her ud.


 Når PU 10 paseres falder signalet til forbikørsel forbudt, PU 11 falder først når togvejen er opløst, det sker nogle sekunder efter toget er standset foran.

PLCèn venter så på at der bliver frit i næste blok, når det sker laver den grønt signal, men jeg har sat en timer på, så toget ikke kører straks når der er grønt.

For at der skal sker lidt andre ting, så bliver der sat STOP OG RYK i spor 1, ved nr 8 tog der kun har fået indkørsel.

På nogle af mine persontog er der placeret en magnet, så de standser altid ved perronen både ved  ind eller gennemkørsel. Ved gennemkørsel holder de 30 sekunder og ved indkørsel bliver de jo holdene indtil der er udkørsel.  Godstog kører altid helt ud til den togvejens endepunkt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar